Електросамокат

Типи. Ціни. Як вибрати.

Електросамокат дорослий

Дорослий електросамокат, в тому сенсі, що для дорослих. Ще до недавнього часу вважалося, що самокат - це розвага для дітей. Але з ростом інтересу до електротранспорту, «моторчик» став з'являтися у всіх типів механічних раніше коштів. І самокат не виняток.

Попит на електротранспорт зростає з різних причин (індивідуальні - у кожного свій набір цих самих причин та загальні), і є 2 основні:

  1. Турбота про екологію
  2. Комфорт в пересуванні

Якщо перше не зовсім про нас, вірніше це не є первинним для нашої країни. То друга все більш актуальна, особливо для мегаполісів, в якій криється

  • Бажання уникнути пробок
  • Вимога швидко дістатися до місця призначення
  • Комфортно пересуватися без штовханини в транспорті і при цьому мати свіжий вигляд, чого не може забезпечити наприклад, велосипед.

Ось і виходить, що електросамокат - ідеальне рішення, яке задовольняє всі ці потреби.

Це для чого - дорослий електроскутер. А чому ж він дорослий - Та тому, що складно зробити транспортний засіб такого плану універсальним, який буде підходити як для дорослих, так і для дітей. На цьому довго зупинятися не будемо - це очевидно: від висоти керма і навантаження, яке може витримувати електросамокат до швидкості і потужності мотора і акумулятора.

Загалом, у нас мова піде, як Ви вже здогадалися, про дорослі електросамокати.

Ціни на електросамокати.

Якщо вже у Вас виник інтерес до цієї теми, то швидше за все Ви вже на півдорозі купити свій перший електросамокат.

Зростаючий ринок пропонує масу варіантів різних виробників і ціни варіюються від 3 000 до 30 000 грн. Не дивно розгубитися. Інтернет запропонує всілякі рейтинги по виробникам. Але в цей момент важливо зрозуміти

  1. Мету використання
  2. Критерії вибору

За метою використання - це може бути неспішна прогулянка на вихідних поруч з будинком. І цей варіант самий невибагливий, а відповідно і найдешевший, тому що вимоги до електроскутера мінімальні.

Ще один варіант - покататися з вітерцем по пересіченій місцевості на відносно далекі відстані. Тут вже складніше, так як потрібно звернути увагу на потужність мотору, на діаметр коліс і на швидкість, а також на об’єм акумулятора. І відповідно цей варіант дорожче.

В цілому, принцип зрозумілий - чим більше вимог до електросамокату, тим дорожче.

І, звичайно, не варто забувати золоте правило - «хороше дешевим не буває». Якщо Ви побачили, що всі параметри по вищому розряду, а вартість мінімальна, потрібно задуматися, щоб не довелося потім заплатити дорожче за ремонт.

Так як же вибрати електросамокат?

Для початку розіб'ємо критерії вибору на технічні та функціональні.

До технічних віднесемо

  • Швидкість
  • Потужність мотора
  • Пробіг
  • Потужність акумулятора
  • Діаметр коліс

До функціональних зарахуємо

  • Габарити
  • Вага
  • Підсвічування
  • Додаткові елементи

Тепер по порядку

Після того, як Ви розібралися з метою використання, можете приступати до вибору, виходячи з цього.

Отже, швидкість і потужність мотора - речі взаємопов'язані. Чим потужніше двигун електросамоката, тим більшу швидкість він може розвинути. Від потужності також залежить і кут підйому. На швидкість, в свою чергу, впливає вага наїзника

Наша рекомендація: для електросамоката, який використовується в якості транспортного засобу, щоб дістатися на роботу, потужність мотора повинна бути 300-500 Вт., А швидкість 20-25 км / ч. При цьому вага наїзника до 100 кг.

Друга пара це потужність акумулятора і дальність пробігу на одному заряді. Тут все просто, чим потужніший акумулятор, тим більше дальність пробігу.

І це важливо, у випадку, коли Вам необхідно добиратися без зупинки на Вашому електросамокаті на далекі відстані. Так як у випадку використання на короткі дистанції, у Вас завжди є можливість зарядити Ваш електроскутер.

Наша рекомендація: 10-20 км. дальність ходу для коротких дистанцій (так як заряджати після кожної прогулянки теж не завжди виходить) і 25-50 км. для тих, хто користується електросамокатом на далеких відстанях.

Йдемо далі. Діаметр коліс. На перший погляд, як би не настільки важлива деталь в електротранспорті, проте, саме від цього залежить прохідність Вашого електросамоката. Чим менше діаметр, тим чутливішими для Вас будуть ями і тим менше можливостей для їх подолання.

Наша рекомендація: не менше 8 дюймів, але дуже великі колеса будуть збільшувати вагу електросамоката. Оптимально 8-10 дюймів.

Тепер розберемося з функціональними.

Габарити і вага. Ясно, що чим більше розміри електросамоката і чим більше він важить, тим менш зручний він в експлуатації, коли мова йде про паралельне використання електросамоката поряд з громадським транспортом, тобто заходити / виходити / перевозити великогабаритний, важкий електроскутер буде складно. Та й питання зберігання теж для більшості з нас актуальне.

Підсвітка. Чи плануєте використовувати в темну пору доби, тоді подстветка повинна бути і повинна бути якісною. Це дуже важливо для Вашої безпеки і безпеки оточуючих: Вас повинно бути видно і Ви повинні бачити, куди їдете.

Додаткові елементи.

До таких ми вирішили віднести

  • крило над колесом - для збереження Вашого одягу в разі дощу, поїздок по пересіченій місцевості
  • складаний механізм - він повинен бути зручним для Вас
  • Колір - на смак як то кажуть ... Але традиційно наші люди зупиняються на чорному, та й бруд видно меньше
  • Наявність сидіння
  • Багажник

І т.д. - на те вони і додаткові елементи, які підбираються індивідуально, виходячи з особистих переваг.

Вдалого Вам вибору!

Зверніть увагу, що ми вже зробили вибір і пропонуємо Вам найкраще.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре