Що таке моноколесо

Моноколесо (моноцикл, уніцикл) - це в першу чергу сучасний вид транспорту, який служить і для практичних цілей і для розважальних.

З точки зору пристрою, моноколесо є колесом певного діаметра (вони бувають від 14 до 18 дюймів), покрите пластиковим корпусом, на якому розташовані елементи управління - кнопка включення, ручка і т.п. (В залежності від моделі та виробника).

Моноколеса бувають різних кольорів і габаритів. В середньому висота цього чуда техніки до 50 см., а довжина до 20 см. Важать моноколеса різних моделей від 8 до 22 кг. (Найбільший і найпотужніший уніцикл від КінгСонг - KS 18A), що залежить від розміру самого моноколеса і потужності батареї.

З точки зору механізму - це пристрій з системою гіростабілізаціі. Тобто, всередині є вбудований гіроскоп, який розпізнає зміщення центру ваги. За рахунок цього і підтримується рівновага при їзді.

Моноколеса завойовують все більшу популярність в світі. Традиційно починається все з Америки і Європи, але вже все частіше можна побачити новинку і на наших дорогах.

Чому так? Та тому що у моноколеса «практично немає недоліків» ☺ А якщо серйозно, то дійсно, у цього нового транспортного засобу ряд безперечних переваг, таких як:

Компактність - адже це навіть не велосипед, який би маленький він не був, все одно, жоден з них не зрівняється з габаритами моноколеса. Що вже говорити про автомобіль? А це вирішує безліч питань, пов'язаних зі зберіганням.

Мобільність - Ви можете взяти свій диво-транспорт куди завгодно, що, погодьтеся, дуже важливо. З ним можна зайти в громадський транспорт, в будь-яке приміщення, в автомобіль.

Динамічність - сучасний моноколеса дуже швидкісні, одні з найбільш швидкісних моноциклів - моделі виробника KingSong.

Та й інші, не менш значущі переваги дозволяють завойовувати серця любителів активного виду відпочинку і альтернативного транспорту.

Чому у нас ще якщо не кожен, то кожен другий на моноциклі?

Напевно, тому що новинка, а ще тому, що моноколесо - не найдешевше задоволення. Ну і дороги! Це одна з найгостріших проблем нашого побуту взагалі і для даного виду транспорту зокрема. Тому цей момент потрібно враховувати при виборі свого уніцикла. У виробників є різні моделі, які покривають і цю потребу. Наприклад, моноцикли компанії Кінг Сонг KS 16A повністю справляються з проблемою «поганих доріг» за рахунок діаметра колеса і потужності.

Як же це працює і які відчуття приносить?

Якщо зовсім просто, то за рахунок вбудованого гіроскопа, який розпізнає зміщення центру ваги, підтримується рівновага при їзді. Для управління моноколесом необхідно, стоячи на підніжках, переносити вагу з п'ятки на стопу і навпаки для прискорення і уповільнення відповідно. Тобто, надавав сильніше на передню частину стопи Ви поїдете вперед і чим сильніше, тим швидше. А при зміщенні тиску на п'яту, відбувається уповільнення, потім гальмування і, якщо необхідно - рух назад. Щоб повернути, потрібно посилити тиск на підніжку з того боку, в яку Ви хочете повернути.

 Всі ці правила освоюються дуже швидко - 2-3 тренування по 30-40 хвилин - і Ви готові до подорожей на моноколесі!

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре