Що потрібно знати про електросамокати

Електросамокат - це комфортно?

Електросамокат - це практично єдиний вид сучасного транспорту, на якому не потрібно вчитися їздити, як то кажуть, став і поїхав. Порівнюємо з гіробордамі, роликами і навіть ськейтом і велосипедом, не кажучи вже про автомобіль і моноколесе. На ньому не страшно, тому що невисоко і не потрібно тримати рівновагу, управління повністю в твоїх руках в прямому сенсі (на кермі і гальмо і швидкість) - все гранично просто. Він взагалі «не напружує» - не потрібно крутити педалі і балансувати.

При всьому при цьому швидкість електросамокат розвиває не дитячу, середня 25-30 км / ч, а деякі моделі до 40 км / ч, окремі монстри ринку - до 70 км / ч.

І комфорт не тільки в цьому - зберігати просто в квартирі; переносити / перевозити в транспорті легко, тому що є складаний механізм.

Загалом, з чим ні порівняй, з якого боку не глянь - суцільний комфорт.

Електросамокат - це дорого?

Сучасний ринок персонального транспорту пропонує варіанти на будь-який гаманець. Але навіть за найдешевший електросамокат доведеться викласти близько 7 000 грн і поступитися багатьма важливими параметрами, якщо, звичайно, Ви розглядаєте його як транспорт, а не дитині поганяти навколо будинку після школи. Найважливіші елементи - мотор (потужність мотора), швидкість, яка залежить і від потужності в тому числі і ємність батареї, яка забезпечує дальність ходу (акумулятор взагалі один з найдорожчих елементів електросамоката - близько 30% вартості залежить саме від ємності батареї). Від показників цих елементів і складається вартість. Хочете потужний швидкісний і далекобійний вид транспорту - дешево не вийде. Хоча, якщо порівнювати зі скутером або автомобілем або навіть якісним електровелосипедом, то самокат найдоступніший вид транспорту, на якому не тільки легко і зручно проводити дозвілля, а й використовувати в якості транспортного засобу для поїздок на роботу, навчання.

Ну і, звичайно, зверніть увагу на виробника. Вже давно країна-виробник Китай нікого не лякає, тому що практично всі товари звідти, але Китай, як відомо, теж є різний. І якщо Ви не чули / чи не так обрану Вами марку, краще добре подумайте. Електросамокат - це не просто техніка, цей транспортний засіб і виробник повинен спеціалізуватися на цьому і зарекомендувати себе в цій справі, інакше все задоволення від покупки зникне при першій же поломці у вигляді половини вартості самоката або відсутністю сервісу (потрібних комплектуючих). А економія в результаті обійдеться дорожче.

Мені потрібен електросамокат просто доїхати до роботи. Чи потрібен мені крутий?

Доїхати до роботи можна, звичайно, на будь-якому електросамокаті. Адже середня швидкість цього транспорту близько 25 км / ч., Її розвиває майже кожен, представлений на ринку електросамокат в категорії міської дорослий. Але, як завжди, є але, «будь-який» після тривалого періоду, в середньому сезон і буде потрібно ремонт, як правило, дорогий. Ну і в «будь-якому" не буде важливих і неважливих дрібниць, які визначають комфорт використання, такі як амортизатори, фари, стопи, не кажучи вже про надійність і міцності.

Електросамокат можна використовувати тільки в міських умовах? По бездоріжжю він не їде?

Більшість електросамокатів, в основному, з категорії «дешевий», можна використовувати тільки в міських умовах і тільки по рівних дорогах. Практично всі виробники заявляють про вугілля підйому 15, але, прохідність насправді залежить від діаметру колеса і потужності мотора. Діаметр коліс по нашим дорогам повинен бути не менше 8 ', а оптимально 10'. Ну а потужність не менше 250Вт. і чим більше, тим краще.

Є категорія позашляхових електросамокатів, в яких потужність двигуна більш 500Вт. і швидкість вони розвивають до 60 км / ч.

Але збалансовані параметри, де діаметр колеса 10 ', потужність 500 Вт, швидкість 40 км / год і ємність акумулятора більше 500 Wh - мега комфортні в місті і при цьому по путівцях теж можуть!

І далеко чи можна виїхати на електросамокаті?

Ось це питання безпосередньо залежить від такого параметра, як ємність акумулятора. Він відображається як Wh або Ah або V. Наприклад, потужність двигуна 500 Вт і ємність акумулятора 700 Wh / 48V / 14,5Ah дадуть Вам дальність ходу на одному заряді - 50 км.

Але при цьому, ємність акумулятора безпосередньо впливає на вагу апарату. Якщо Вам потрібен електросамокат з великим пробігом, не розраховуйте на те, що він буде легким. Зарядити самокат можна від звичайної розетки і час заряду зазвичай становить 4-5 годин.

До речі, якщо Ви не встежили за зарядом і Ваш електросамокат розрядився в дорозі, можна на ньому їхати як на звичайному самокаті або склавши, доїхати на громадському транспорті.

Хочу електросамокат з сидінням. Це зручніше?

Для тих, хто не пробував, здається, що сидячи зручніше, тому що орієнтуються на всі «сидячі» види транспорту - авто, мопед, велосипед, маршрутка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре